berlijn.reismee.nl

We zijn vertrokken

Onze persoonlijke taxi Maaike heeft ons naar het station gebracht en we zitten nu in de trein naar Arnhem om daar de overstap te maken naar de Deutsche Bundesbaan.

De reis was erg lang geworden omdat na Arnhem al bleek dat er geen treinen reden die dag naar Oberhausen waar we onze overstap zouden hebben. In plaats daarvan moesten we eerst met de bus naar Emmerich om van daaruit met de stoptrein naar Oberhausen te gaan. Dit kostte ons een extra uur. Vervolgens lag heel de route planning in duigen en was onze trein in Gelsenkirchen ook al weg. 

Volgende keer maar eerst de internationale route planner van de NS gelijk op de telefoon zetten en vooraf raadplegen of er geen wijzigingen zijn qua treinverkeer.

Uiteindelijk na ruim elf uur reizen kwamen we aan in Berlijn hauptbahnhof. Daar bleek de metro aansluiting ook niet te werken en na wat zoeken vonden we de juiste S bahn stadstrein die richting Alexanderplatz ging. Van daaruit konden we de metro naar Spittelmarkt pakken waar ons hotel ligt. 

We hebben daar een fijne kamer en na wat opfrissen gelijk de stad in gegaan. Bij schemer is Berlijn minstens net zo mooi als overdag.

Welkom op mijn Reislog!

Hallo en welkom op mijn reislog!

Weer een nieuw reisblog, deze keer over Berlijn. Je kan hier op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens deze reis. Lees de reisverhalen en bekijk gerust de foto's die ik hier deel over deze reis. Meer informatie over mijzelf en de reis die ik ga maken vind je in het profiel.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat eens een berichtje achter. Ik vind reacties altijd leuk om te lezen.!

Leuk dat je met me meereist!

Groetjes,

Jolande